At køre løb

Bmx er en intens sprint-sport, hvor det kort fortalt går ud på at komme først gennem en kort bane, der indeholder spring/hop og hurtige sving som forhindringer.

Man starter op til 8 kørere ad gangen, som alle sendes af sted fra en start rampe (gate).
Løbet køres over tre heat, som alle tæller med i den endelige placering.

De tre til fire hurtigste kørere går videre til en knald eller fald finale.
Her får de bedst placeret kørere lov til at vælge gatestart først.
Typisk køres der som minimum en A-finale, som dækker over placeringerne 1-8, men ofte også en B-finale som er placeringerne 9-16.

Der arrangeres hvert år mange løb fra små træningsløb til store nationale og internationale løb. De fleste løb er åbne og køres som en-dags løb eller i små serier, så det er muligt at sammensætte en personlig stævne-kalender, tilpasset ens evne, kørelyst og muligheder.

Der køres om titler lige fra Landsdelsmester, Dansk-, Nordisk-, Europæisk- og op til Verdensmester-titler.
Fra 2008 blev BMX en olympisk disciplin, og det er også med på programmet i 2012 i London, hvor der ligeledes afholdes VM i Birmingham (samme bane). ). I 2016 deltog danskerne Simone Christensen og Niklas Laustsen i OL i Rio. Vi glæder os til at se flere BMXere i de mange kommende OL.
I 2011 var vi så heldige at oplevet VM i BMX på dansk grund, hvilket vi håber snart kommer til at ske igen. Vores bane i Køge var stillet til rådighed som træningsbane op til VM.

Scroll to Top